Vesić: Pogrešio sam, ali o mom povlačenju s funkcije odlučuju građani

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je za N1 rekao da je pogrešio kada je prisustvovao proslavi pobede Crvene zvezde nad Partizanom, ali da ne smatra da zbog toga treba da se povuče sa funkcije.

Goran Vesić Foto: Srđan Ilić
Goran Vesić Foto: Srđan Ilić

„Znam da biste vi voleli da se ja povučem sa ovog mesta… Na žalost, o tome odlučuju građani na izborima. Ja sam bio na izbornoj listi naše stranke, izbori će biti brzo i onda će građani odlučiti da li ću ja biti na ovoj funkciji ili neću odnosno da li će moja stranka dobiti poverenje ili neće. Znači, o tome ne odlučuju ni mediji ni bilo ko drugi“, rekao je Vesić odgovarajući na pitanje novinara N1 da li očekuje da će mu građani ubuduće verovati kad ih bude pozivao da poštuju epidemiološke mere.

Vesić je istakao da svako može da pogreši i ponovio je da njegov postupak bio greška.

Stav redakcije

Vesić u Norveškoj

„Došao sam da čestitam, nisam znao šta se desilo. Komunalna milicija je reagovala. Ali moram da primetim da TV N1 ima dvostruke aršine. Recimo, na vašoj televiziji je dan posle toga gospodin (Zoran) Radovanović tražio moju ostavku, a onda je dva dana posle toga bio ovde na skupu, ispred Skupštine grada, gde je bilo bar sto puta više ljudi nego što je bilo recimo u FK Crvena zvezda“, naveo je Vesić odgovarajući na pitanje novinara N1.

Na konstataciju novinara da je razlika u tome što Vesić ima javnu funkciju, on je rekao da svako može da pogreši.

„Ja sam se izvinio i pogrešio, rekao sam da je to moja greška. Meni je žao što vi to ne prihvatate i što mislite da zbog toga treba neko da me obesi na Terazijama. Ako vama budu građani verovali, ja posle izbora neću biti na funkciji, ako meni budu verovali biću ponovo i to je tako“, naveo je zamenik gradonačelnika.

On je pitanje da li ga je nakon toga pozvao predsednik ili premijerka okarakterisao kao lično na koje nije dužan da odgovori.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić snimljen je kako prisustvuje proslavi pobede Crvene zvezde na kojoj su prekršena propisana epidemiološka pravila zbog čega se izvinio na svom zvaničnom nalogu na Fejsbuk nalogu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom toga izjavio da učešće Vesića na korona zabavi nije bio odgovoran potez, ali da "niko nije bezgrešan".

Premijerka Ana Brnabić je odgovarajući na pitanje o Vesićevom postupku rekla da se nikakvo kršenje mera neće tolerisati.

„Drago mi je što se Vesić izvinio. Komunalna inspekcija i nadležne inspekcije su reagovale“, dodala je Brnabić.

Izvor: N1, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article