Vesić: Počinje vakcinacija u preduzećima

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas, posle sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori Srbije, da će početi vakcinacija i u preduzećima, a već sutra će biti vakcinisano 650 kasirki.

Srđan Ilić: Goran Vesić
Foto: Srđan Ilić / Goran Vesić

„U velikim preduzećima organizovaćemo vakcinaciju u njihovim prostorijama, a kada su u pitanju mala preduzeća to će se obavljati organizovano preko PKS i Grada Beograda na punktovima za vakcinaciju”, rekao je Vesić i naglasio da će se tako organizovati vakcinacija i za frizere i šalterske radnike.

Vesić je najavio da će biti pojačana vakcinacija i u prigradskim opštinama i da su zbog toga organizovane mobilne ekipe.

“Ulazimo u sela, razgovaramo sa ljudima, prijavljujemo ih ukoliko to nisu učinili i imunizaciju ćemo sprovoditi na licu mesta, u domovima zdravlja i seoskim ambulantama”, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je vakcinisano više od 23 odsto građana, a revakcinisano više od 13 procenata.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je ranije danas da je protiv novih epidemioloških ograničenja i ocenio je da dodatne restrikcije nisu potrebne. Suprotno mišljenju struke, odnosno medicinskog dela Kriznog štaba, Vesić smatra da je bolje da "imamo ljude u javnim prostorima, gde je moguća kontrola, nego da se okupljaju po kućama".

Izvor: Fonet, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article