Vesić: Glasaću protiv bilo kakvih restrikcija, policijski čas bi bio kontraproduktivan

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će stav grada Beograda na sledećoj sednici Kriznog štaba biti protiv bilo kakvih restrikcija, jer je suština u poštovanju mera, a ne u skraćivanju radnog vremena ili policijskom času.

Goran Vesic. Foto: Srđan Ilić
Goran Vesic. Foto: Srđan Ilić

Vesić je za televiziju Prva rekao da će uvek glasati protiv novih restrikcija, jer su one "kontraproduktivne".

"Mere kao što je potpuno zaključavanje, ne donose rezultate, one su kontraproduktivne, a to smo mogli da vidimo i prošlog vikenda – ogromne gužve u tržnim centrima, jer je sve radilo do 14 časova", rekao je on.

Vesić je napomenuo da je suština predlaganja mera da se ostvari distanca kako se ljudi ne bi zarazili.

"Stav grada Beograda je poštovanje postojećih mera bez novih restrikcija, vakcinacija i revakcinacija", rekao je on.

Vesić smatra da bi svako pooštravanje mera i policijski čas, imali poguban uticaj na privredu, jer samo u sektoru ugostiteljstva ima skoro 40.000 ljudi, "što bi značilo da bi oni ostali bez posla".

Podsetimo, juče je zasedao Krizni štab, a kako je nakon sastanka rekao pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, medicinski deo tog Vladinog tela zahtevao je uvođenje policijskog časa, odnosno da se maksimalno spreči mogućnost kontakata u sledećih sedam do 10 dana, kako bi se smanjio broj novozaraženih.

Dodao je da je dogovoreno da sledeći sastanak bude ponovo održan za dan – dva, kada bi trebalo da bude saopšteno kakve će odluke biti donete.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article