Vesić: Danas na Sajmu vakcinisano skoro 6.500 građana, među njima i strani državljani

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je danas na Beogradskom sajmu vakcinisano ukupno 6.446 građana, stranih i državljana Srbije.

Vakcinacija AstraZeneka, Beogradski sajam / Foto: Srđan Ilić
Vakcinacija AstraZeneka, Beogradski sajam / Foto: Srđan Ilić

"Vakcinu Atra zeneka primilo je 5.299 osoba od kojih su većina stranci", rekao je Vesić za agenciju Beta, navodećio da je revakcinisano 1.147 osoba.
Prema njegovim rečima, u BelEkspo Centru je vakcinisano 2.629 građana.
Veliki broj stranih građana doputovao u Beograd da se vakciniše, najviše iz zemalja bivše Jugoslavije.
Vesić je rekao da je vakcinacija danas bila organizovana i u prigradskim naseljima i selima i ocenio da je bio "dobar dan za Beograd" kad je vakcinacija u pitanju.
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež posetio je ranije danas BelEkspo Centar gde je organizovana vakcinacija privrednika iz regiona i rekao da je najveći odziv poslovnih ljudi iz Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.
Čadež je rekao da će tokom dva dana akcije imunizacije, koju je organizovao Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana KIF ZB6, biti vakcinisano 7.500 privrednika.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article