Zeleno-levi front (ZLF) je najoštrije osudio pretnje građanima nasiljem i sukobima na ulicama koje, kako navode, priziva predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić ukoliko Srpska napredna stranka (SNS) izgubi vlast, prenosi N1.

„Ni pritisci na birače, kupovina glasova, zloupotreba medija, dovoženje birača, menjanje biračkog spiska, pa na kraju i kupovina odbornika nisu bili dovoljni SNS da formira većinu, a sada Šapić preti nasiljem“, navodi se u saopštenju ZLF.

Član Privremenog organa Beograda i funkcioner Zeleno-levog fronta Dobrica Veselinović rekao je da se „nijedan odgovoran političar, a pritom i bivši gradonačelnik, u ovoj zemlji ne bi igrao sa ovakvim izjavama“.

„Šapić ne sme da se pojavi u Skupštini, jer zna koliko je pokrao Beograđane da bi obezbedio još jedan mandat. SNS se najviše plaši da njihova krađa izbora neće proći i zbog toga se ponovo igraju rata. To su već viđene metode stranke koja je ratom izbegavala odgovornost i uništavala živote građana. Otimanje i krađu naše budućnosti nećemo dozvoliti“, rekao je Veselinović.

Originalni tekst