Verica Šerifović i kralj narodne muzike Šaban Šaulić godinama su bili nerazdvojni prijatelji i kolege koje su najčešće nastupale zajedno, pa je zajedničkih anegdota bilo mnogo.

Tako su svojevremeno Verica i Šaban na jednom od nastupa doživjeli nesvakidašnju situaciju, kada su na poklon dobili tele.

Upravo ovu priču potvrdila je Verica u lajvu svoje kćerke Marije.

Sve je krenulo od priče o hrani, ajvaru i baklavama, te je u jednom trenutku Verica predložila Mariji da sutra idu u Novi Pazar na teletinu.

  • Kakvu teletinu i što u Novi Pazar? – pitala je Marija, a Verica objasnila da je najbolju teletinu jela i dobila upravo u ovom gradu.
  • Šaban Šaulić i ja smo jednom pjevali u Novom Pazaru i dobili smo tele. Zapravo, svako je dobio po pola. Uh, što je to bila teletina – prisjetila se Verka, a Marija iznenađeno pitala:
  • Mrtvo?
  • Jok živo (smijeh), pa naravno ispečeno. Znaš kakva je teletina bila, uh!

Verica nikad nije krila da joj je upravo Šaban pomogao na početku karijere.

  • Početkom devedesetih snimila sam duet sa Šabanom Šaulićem „Lutao sam dosta“ i on me je pozvao da učestvujem s njim u jednoj emisiji na TV Pink koja je bila koncipirana tako da gost sa sobom dovede svoje goste. Šaban je poveo samo mene. Emisija je bila veoma gledana i tek tada je veliki broj ljudi čuo za moje ime i moje pjevanje – rekla je Verica u emisiji „Iz profila“ na Grand televiziji.

(Express / Grand.nova)

Originalni tekst