Verica Jovanović uoči sednice Kriznog štaba: Pooštravanje individualne odgovornosti

Direktorka Instituta javnog zdravlja "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović izjavila je da će se na današnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa da se pooštri individualna odgovornost, navodeći da je pojačan intenzitet prenosa virusa što znači da se donete mere ne poštuju.

Direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut Verica Jovanović / Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC
Direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut Verica Jovanović / Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

"Krizni štab će razmotriti sve mogućnosti, ono što je sigurno je da ćemo ići na primenu oštrih individualnih mera koje svako od nas treba da primeni, svako u sopstvenom okruženju treba da bude lider primene zaštitnih mera", rekla je za Radio televiziju Srbije Jovanović, koja je član tog štaba.

Stav redakcije

Ima li pilota u avionu?

Kako je navela, sve drugo što se čuje u javnosti kao mogućnost – "kontrola okupljanja, zabrane koje se pominju kao mere kontrole, treba razmatrati a da li će takva odluka biti doneta videćemo".

"Ključna odluka je apelovanje na individualnu meru zaštite i korišćenje svih zaštitnih mera", rekla je Jovanović, podsetivši na držanje fizičke distance i nošenje zaštitnih maski.

Ona je apelovala i na nastavak imunizacije, da se svi građani vakcinišu "što pre i što brže jer imamo najefikasniji način njenog sprovođenja".

Uprkos povećanju broja obolelih, Krizni štab poslednjih nedelja ne pooštrava drastično mere koje se primenjuju. Istovremeno, evidentna su neslaganja između medicinskog I političkog dela štaba, a sednica koja je bila najavljena za utorak, da bi je premijerka kasnije najavila za četvrtak biće održana tek danas – u petak.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article