U avgustovskom broju LGBT+ magazina Optimist, naslovnu stranu krasi estradna filozofkinja i pjevačica Vesna Vukelić Vendi, koja je u ekskluzivnom intervjuu za Optimist otkrila svoje stavove o LGBT+ zajednici i razjasnila nedoumice koje su pratile njene prethodne izjave.

Vendi, poznata po kontroverznim izjavama i dugogodišnjoj podršci LGBT+ populaciji, u intervjuu otvoreno govori o svojim prijateljstvima unutar zajednice, ličnim stavovima o istopolnim zajednicama, kao i o izazovima sa kojima se suočava.

Razgovor dotiče i njene kontradiktorne izjave koje su izazvale polemiku u javnosti, a Vendi koristi priliku da objasni na koga su se odnosile njene oštre riječi u nedavnom televizijskom gostovanju.

Pored ekskluzivnog intervjua sa Vendi, u ovom broju možete pročitati i tekstove o brojnim aktuelnim temama: od gej estetike u strejt svijetu, preko feminizma i trans žena, do priča o interseks aktivizmu i situaciji sa HIV-om u Rusiji. Tu su i intervjui sa interesantnim sagovornicima poput Mihaele Šumić, aktivistima neformalne grupe Kvir Pančevo, kultnih Scissor Sisters i britanskog voditelja Grejama Nortona.

U avgustovskom broju Optimista obuhvaćeni su različiti glasovi i perspektive, sa ciljem da dodatno obogate i osnaže LGBTQ+ zajednicu.

(Express / Telegraf)

Originalni tekst