EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Poslednji napad je svima potrajao kao večnost. A kada je sve prošlo kako treba, Somborci su u Sokolskom domu u svom gradu mogli da počnu sa velikim slavljem, kako prenosi N1.

Njihov komšija Nikola Jokić postao je šampion NBA lige sa Denver Nagetsima, koji su u velikom NBA finalu pobedili Majami Hit sa 4:1 u seriji i 94: 89 u poslednjoj utakmici.

Tokom čitave utakmice je bilo slavlja svaki put kad bi Nikola ubacio neki od svojih 28 poena sa koliko je završio utakmicu, a emocije su bile sve jače kako se meč bližio kraju.

Otud su i neke od reakcija navijača u Somboru sa kojima je Nova.rs ispratila peti meč finala, bile jače i izražajnije.

Srbija je prvi put dobila NBA šampiona koji je kao lider svog tima doveo jedan klub do titule. Posle sezona u kojima je Denver ispadao u drugoj i prvoj rundi, tituli se malo ko nadao, ali su Majkl Meloun i njegov stručni štab znali šta rade.

Oni koji su se našli u Sokolskom domu u ponedeljak na utorak su, slično, vrlo dobro znali šta da rade kada Majami nije uspeo da realizuje nekoliko svojih napada, a Brus Braun i Kentavijus Koldvel-Poup jesu uspeli da pogode slobodna bacanja.

Kada su to učinili, a Denver se u poslednjem napadu odlepio na pet poena prednosti, dileme više nije bilo i slavlje je moglo da počne, a Somborci su počeli da viču „MVP, MVP, MVP“.

Ulicama Sombora su se u ranim jutarnjim satima sporadično mogle čuti grupice momaka koji su što pešice, što u svojim automobilima išli i svako na svoj način pružao podršku najboljem košarkašu plej-ofa.

Originalni tekst