NOVAK Đoković je posvećen veri, te je i na Australijan openu govorio o pravoslavlju.

ВЕЛИКЕ РЕЧИ НОВАКА О ПРАВОСЛАВЉУ: Ђоковић открио из чега црпи мотивацију и снагу

FOTO: Tanjug/AP

Srbin je pred meč sa Adrijanom Manarinom istakao da za njega vera znači sve.

– Ja bez vere prestajem da postojim. Čovek mora da veruje u neku božansku energiju, u stvoritelja, u nešto iznad sebe, nešto veće. Svaka religija je drugačija – ja jesam ponosan što sam pravoslavni hrišćanin, ali takođe sebe smatram univerzalnim pacifistom. Smatram sebe čovekom koji želi mir svima u svetu i ne delim ljude po boji kože, religiji ili bilo čemu drugom- kazao je Novak, a onda povezao to sa momentom sporta i provedenog vremena na terenu, rekao je Đoković i dodao:

– Što se tiče vere u duhovno-filozofskom smislu… Kada čoveku ponestane motivacije i inspiracije svakodnevne, nezavisno od toga čime se bavi i gde se nalazi – molitve i vera u božansku intervenciju, i vera da te štiti i prati energija koja dolazi od svevišnjeg, i da ti ona osvetljav put, to je ono što čoveka uvek može da pokrene – zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o „velikoj trojci“: Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst