U Mezgraji kod Ugljevika danas je održana vatrogasna vežba „Septembar 2024“ u organizaciji Teritorijalne vatrogasne jedinice opštine Ugljevik i Udruženja profesionalnih vatrogasaca spasilaca Republike Srpske uz podršku načelnika opštine Ugljevik.

ВЕЛИКА ВЕЖБА ВАТРОГАСАЦА У УГЉЕВИКу: Браниоци људи и имовине

foto v mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić zahvalio je svim učesnicima današnje vežbe i naglasio da vatrogasci uvek čuvaju ljude i njihovu imoginu.

Opština Ugljevik, podseća Perić, konstantno ulaže u Vatrogasnu jedinicu.

-Nabavljeno je vatrogasno vozilo za gašenje vodom i penom, vozilo za gašenje šumskih požara i požara niskog rastinja-rekao je Perić.

Čelnik Ugljevika  je dodao da je za potrebe rada vatrogasaca nabavljen i razvalni alat za spasavanje u slučaju povređenih kod saobraćajnog udesa, dimovuk, kao i  intervencijski kombinezoni.

Perić je istakao da je za potrebe rada Vatrogasne jedinice u Ugljeviku adaptiran objekat u centru Ugljevika, i asfaltiran  plato ispred ovog zdanja.

Starešina u Vatrogasnoj jedinici Ugljevika Branislav Todorović rekao je da današnja vežba ima za cilj da uveže i provjeri osposobljenost vatrogasnih jedinica i saradnju sa drugim elementima zaštite i spasavanja stanovništva i materijalnih dobara.

-U proteklom periodu ugljevički vateogasci ušli su u Udruženje profesionalnih vatrogasnih jedinica Republike Srpske u cilju razmene iskustva i organizovanju zajedničkih aktivnosti te smanjenja rizika od prirodnih nesreća-naveo je Todorović.

Cilj vežbe prema Todorovićevim rčima,  je da pokaze da više jedinica mogu da dejstvuju zajedno bez prethodnog uvježbavanja i da mogu da pruže odgovor na prirodne katastrofe u realnom vremenu na adekvatan način.

U vežbi su učestvovali Vatrogasna jedinica opštine Ugljevik, pripadnici Policijske stanice Ugljevik, Doma zdravlja Ugljevik, te pripadnici Vatrogasnih jedinica Bijeljina, Lopare, Teslić, Modriča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst