Nikolina Kovač i Saša Kapor važe za jedan od najskladnijih parova na našoj estradi, a sada je Nikolina za Informer otkrila kako izgleda najradosniji hrišćanski praznik u njihovom domu.

Pevačica Nikolina Kovač je za „Informer“ otkrila kako će provesti vaskršnje praznike.

Kako obično provodite vaskršnje praznike i da li postoji neki običaj koji posebno volite da praktikujete tokom praznika?

– Uživamo da smo zajedno, svaka zajednička godina je jedna nova pobeda za nas. Vrednujemo običaje i trudimo se da u porodičnom duhu provedemo ovaj najradosniji hrišćanski praznik, uživamo u farbanju jaja, a ponajviše uživaju Nikoleta i Nikolaj. Samo da smo zajedno, to je jedina i najveća želja svake porodice, a pogotovu kada su u pitanju praznici, jer to ima posebnu draž.

Foto: Foto: Printscreen Instagram

 

– Radujemo se najviše Vaskrsu, a ujedno se radujemo i prolećnom raspustu, jer se trudimo da provedemo više vremena zajedno i da stvaramo zajedničke trenutke koji nemaju reprizu, jer su kao takvi najdragoceniji.

Da li smatrate da je važno očuvati tradicionalne običaje Vaskrsa u današnjem vremenu?

– Jako je važno negovati prave vrednosti, jer u suprotnom preovladaće potpuni besmisao. Snaga vere, istinske, prave, protkanom ljubavlju i saosećanjem za onog drugog će doneti preporod celoj planeti, zato verujmo – rekla je Nikolina i dodala:

Foto: Foto: Printscreen Instagram

 

– Mnoge sam stvari naučila od moje bake i od moje mame, način farbanja jaja, liturgija pre vaskršnje jutarnje, trpeza, sve je to nešto što sam prenela i na moju porodicu i dan danas učim od moje bake i mame, jer one su moji životni uzori.

Kako kao javna ličnost koristite svoj uticaj da promovišete duhovne i porodične vrednosti Vaskrsa?

– Pokušavamo to na jedan spontan i nepretenciozan način, sa mnogo ljubavi i vere u bolje dane.

Foto: Foto: Printscreen Instagram

 

Kako se nosite s pritiskom medijske pažnje tokom prazničnih perioda poput Vaskrsa i kako pronalazite balans između privatnog i javnog života?

– Trudimo se da živimo jedan normalan život i smatram da se ne razlikujemo od drugih ljudi. Za nas je porodica svetinja i u skladu sa tim se ophodimo i ponašamo. Biti normalan i vaspitavati decu u nekom zdravom okruženju je najveći uspeh svakog čoveka i svake porodice, tako da taj balans se negde pravi u glavi i kada se tu stvari poslože na pravi način, sve drugo ide kako treba.

Kako biste opisali duh zajedništva i solidarnosti koji osećate tokom proslave Vaskrsa u vašem okruženju?

– Poseban je to osećaj, posebna je to radost, vaskršnje jutro je nešto najljepše…

Foto: Foto: Printscreen Instagram

 

Kako možemo koristiti praznike, kao što je Vaskrs, da bismo promovisali međusobno poštovanje i razumevanje među ljudima različitih vera i kultura?

– Samo će istinska ljubav spasiti svet. Nije moguće drugoga mrzeti, a biti veliki vernik. Vera, istinska i prava daje jednu širinu i želju da je svima na ovom svetu dobro, nije uopšte bitno ko je ko, samo je važno šta nosimo u našim dušama i u našim srcima, a to bogatstvo može da oplemeni čitavu planetu, bez obzira ko u šta veruje.

Koja je vaša poruka ili želja za sve ljude koji slave Vaskrs?

– Da svi zajedno koračamo stazom ljubavi, da jedni druge istinski poštujemo, volimo, da jedni drugima praštamo i da shvatimo da samo empatijom možemo promeniti svet i doneti sunčeve zrake jedni drugima.

sledeća vest

Originalni tekst