Članice grupe „Hurricane“ uglavom provode praznike radeći, ali ove godine je potpuno drugačije.

Popularni muzički sastav „Hurricane„, otkrile su za Informer šta Vaskrs znači za njih i kako provode ovaj najlepši hrišćanski praznik.

Vaskrs je za nas jedan od najlepših praznika, jer sa sobom nosi mnogo lepih običaja. Samim tim asocira nas na provođenje vremena sa porodicom, prijateljima u prijatnoj i lepoj atmosferi koja nam uvek donese neke prelepe uspomene – kažu članice benda.

Foto: informer.rs

 

Iako često imaju nastupe tokom praznika, ove godine će biti sa svojim porodicama.

– Velike praznike gledamo da uvek provedemo sa porodicama, a naročito na Vaskrs. Svi smo na okupu, kucamo se jajima, uživamo u porodičnoj atmosferi, uz osmeh, naravno klopu hahah i druženje – ističu njih tri.

Kada je reč o tradiciji, farbanju jaja, svi običaj se poštuju, ali uz malo njihove mašte jaja uvek moraju malo da budu drugačija od klasičnih. 

– Naše mame uglavnom farbaju jaja. Ali ne može da prođe bez našeg mešanja u šaranje jer to ovaj praznik čini baš posebnim. Volimo da imamo kako se kaže „fajnl tač“ i da se jaja koje smo mi ukrasile onako posebno istaknu u korpi.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Osim odlaska u crkvu i zajedničkog ručka, postoji i poseban običaj unutar njihove porodice.

– Kada smo bile male, dobijale smo i poklone od baka i deka. Sad mi poklanjamo našim mlađim članovima porodice i srećne smo što smo u našim godinama uspele to da priuštimo našoj porodici. 

Na pitanje o željama za sledeći Vaskrs, članice grupe „Hurricane“ ističu da je prioritet zdravlje svojih najmilijih, ali takođe priželjkuju još puno dobrih pesama, osmeha i srećnih trenutaka – završile su za Informer.

Sanja Vučić za Informer: Srećna sam jer volim, kad sijam ja sija i publika (FOTO)

sledeća vest

Originalni tekst