Supersized trend se zahuktava i ništa ga ne može zaustaviti, a najbolje od svega je što možda ovakav model već imate ne u svom domu

foto: Victoria Chudinova, Shutterstock
foto: Victoria Chudinova, Shutterstock

Minijaturne tašne su vrlo elegantne i, priznajmo, vrlo nepraktične, zbog čega je trend superdimenzioniranih tašni sve dominantniji – i to nas čini beskrajno radosnima!


Kada govorimo o it modelima, obično su tema tašne manjih dimenzija koje su savršene za šik kombinacije, dnevne i večernje izlaske, poslovne i svečane stajlinge, lako uklopive u svaki stil… Međutim, s vremena na vreme pojavi se neki veliki model koji privuče pažnju, a modni znalci prognoziraju da će uskoro upravo veće torbe biti dominantne.


I to ne bilo kakve – već dobro poznati aksesoari koji su se nosili tokom devedesetih!

Bottega Veneta hobo superdimenzionirana torba
Bottega Veneta hobo superdimenzionirana torbafoto: Creative Lab, Shutterstock


Takozvane hobo torbe fluidnog dizanja bile su apsolutni trend u poslednjoj deceniji 20. veka, a pretežno su se nosili veliki crossbody modeli, prebačeni dijagonalno preko tela.


Sada se ovakve tašne vraćaju u velikom stilu, a one su predstavljene u novijim kolekcijama brendova Bottega Veneta, Kenzo, Lemaire, Max Mara, Marc Jacobs, Alberta Ferretti


Influenserke su odmah odabrale svoje verzije, pa smo u street style autfitima pred revije na nedeljama mode videli mnogo trendseterki sa velikim hobo tašnama.

Originalni tekst