UMETNICA duhovne i etno muzike Danica Crnogorčević sinoć je održala drugi solistički koncert u prepunoj MTS dvorani u Beogradu.

ВАС СЛАВЕ АНЂЕЛИ: Даница Црногорчевић други солистички концерт у Београду посветила настрадалима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Igor Marinković

Koncert je posvetila žrtvama u masakru koji se dogodio prošle godine u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kad je dečak-ubica usmrtio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole.

Foto: Novosti

Pri samom izlasku na scenu, Danica se publici obratila sledećim rečima:

– Ovo veče bih posvetila našim anđelima koji su nastradali u Osnovnoj školi „Ribnikar“. Sa nama su u publici neki od roditelja nastradale dece. Tu je majka male Andrijane – rekla je Danica na početku koncerta.

Foto: Igor Marinković

– Razgovarala sam sa jednom majkom koja mi se prva javila, njena ćerka Andrijana je uvek sa radošću za života pevala moje pesme, vaspitavala se u duhu tradicije. Došli smo zajedno na ideju da žrtvama posvetimo koncert, ovo je koncert duhovne muzike. Svi u tim pesmama možemo da nađemo smisao naše vere, nade, ljubavi. Čula sam se sa roditeljima te dece, naravno, to je osetljiva tema – kazala nam je Danica, koju smo sačekali iza bine, nakon završetka koncerta.

Drugo druženje sa publikom je započela pesmom „Rasti moj zeleni bore“, kao i prve večeri, a kasnije su se ređale melodije duhovne muzike, kao što su „Marijo slavna“ i druge.

Uprkos svemu, Danica je sjajnim nastupom sinoć oduševila sve.

Da podrži Danicu, u MTS dvorani pojavio se i prvi potpredsednik Vlade zadužen za spoljnu politiku i bezbednost i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ivici je društvo pravio sin Luka Dačić koji je sedeo pored njega.

Foto: Igor Marinković

Danici je sinoć i na drugom koncertu veliku podršku svojim prisustvom dao suprug sveštenik Ivan Crnogorčević.

Foto: Igor Marinković

Kompletan intervju sa Danicom, kao i atmosferu sa koncerta, pogledajte u nastavku, u videu ispod:

BONUS VIDEO:

SVAKO TREBA DA BUDE SVOJ | Božićni „Novosti“ intervju | Dragan Kojić Keba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst