Pjevačica Ivana Selakov je prije pet godina, 2018. godine, odlučila da ode na vantjelesnu oplodnju i ona je jedna od rijetkih kojima je intervencija uspjela iz prvog pokušaja.

Ivana je otvoreno pričala o samoj proceduri, kao i trudoći kako bi pomogla i drugim ženama i ohrabrila ih u tome, iako je ispočetka krila od medija da je u drugom stanju. Krila je da je zatrudnjela putem vantjelesne oplodnje, a ističe da je sam proces bezbolan, ali dugotrajan i dosadan.

“Moj Peđa i ja smo zajedno 10 godina, bebu priželjkujemo veoma dugo, ali nam se to nije ostvarilo sve do sada. Odlučila sam se za VTO prije svega zbog mojih godina i činjenice da nemam šta da čekam”, pričala je pjevačica ranije za Blic ženu.

“S obzirom na to da sam sa terapijom počela u novembru, a završila prije mjesec dana, jasno vam je koliko je to injekcija, ali ništa ne boli i nije ništa strašno, već samo malo dosadno. Mislila sam da je VTO mnogo teži proces za ženu, ali zapravo sam ja to podnijela “muški”, samo uz neke blage nuspojave tipa noćnog znojenja i blažih promjena raspoloženja.”

Njen savjet svim ženama koje biju bitku za potomstvo jeste da se slobodno i bez straha podvrgnu vantjelesnoj oplodnji.

  • Kada se upustite u ovakvu avanturu, od vas se očekuje da budete maksimalno odgovorni, da svakodnevno u predviđeno vrijeme uzimate terapiju, koja podrazumjeva hormonske injekcije. Nisam se plašila, ali nisam mogla ni sama da ih dajem, tako da je Peđa to preuzeo na sebe – dodala je pjevačica, koja je na svijet donijela kćerkicu Krunu.

“Saznali smo da čekamo djevojčicu, što me je silno obradovalo jer sam “navijala” za to od početka”, zaključila je ona.

(express/blic)

Originalni tekst