Vanredna situacija u Doljevcu, zbog poplava evakuisano 16 ljudi

Opština Doljevac proglasila je vanrednu situaciju zbog izlivanja vodotokova na svom području, rekao je danas za agenciju Beta predsednik opštine Goran Ljubić.

Poplava, ilustracija, Foto: Srđan Ilić
Poplava, ilustracija, Foto: Srđan Ilić

Prema njegovim rečima, tokom noći je zbog izlivanja reka 16 žitelja sela Šainovac moralo da bude evakuisano iz svojih kuća, a oni su zbrinuti u Doljevcu.

"Cele noći smo vukli pesak, pravili nasipe i pokušavali da sprečimo plavljenje Šarlinca, Belotinca i Mekiša. Jutros su se, međutim, manji potoci izlili i poplavili podrume stanovnika Šainovaca", rekao je Ljubić.

On je rekao da su u odbranu od poplava uključeni radnici opštine, zaposleni u privatnim firmama, uključujući i njegovu, ali da se mali broj građana odazvao pozivu da pomogne u punjenju džakova peskom i pravljenju nasipa.

Zbog izlivanja reke u junu 2020. godine opština Doljevac je poslednji put proglasila vanrednu situaciju. Tada se izlila Toplica i bilo je evakuisano skoro 100 ljudi iz Šarlinca, Orljana i Šainovca, a prema procenama koje je tada saopštio zamenik predsednika opštine Miloša Vukotića voda je ušla u oko 50 kuća.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article