Vakcinacija od sutra i u novobeogradskom Belekspo centru

Od sutra će u Beogradu građani moći da se vakcinišu i u "Belekspo centru" na Novom Beogradu, najavio je predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević.

Vakcinacija protiv koronavirusa na Beogradskom sajmu Foto: Srđan Ilić
Vakcinacija protiv koronavirusa na Beogradskom sajmu Foto: Srđan Ilić

"Sutra otvaramo treću veliku halu, pored dve hale Sajma. "Belekspo centar" će biti sličnog kapaciteta kao Sajam, a to je oko 3500 ljudi po smeni, ima 20 kabina za pregled i 22 za vakcinaciju i sve je opremljeno kao na sajmu", rekao je Nikodijević za RTS.

On je apelovao na građane da dolaze u tačno zakazano vreme, kako se ne bi stvarala gužva, naročito jer od sutra počinje i revakcinacija.

Nikodijević je ponovio da se druga doza vakcine prima na istom mestu kao i prva.

U "Belekspo centru" od sutra će građani biti vakcinisani takozvanom "kineskom" vakcinom, dok na Sajmu ima i "ruske", a biće i "fajzer" vakcina.

Zbog očuvanja kvaliteta usluga, predsednik skupštine Beograda najavio je da će se od sutra za vakcinaciju opremati i zdravstvena stanica "Borča".

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba, u ime Grada, beogradskih privrednika i PKS-a, predložiti da se radno vreme ugostiteljima produži do 22 sata, kao i da im se dozvoli da emituju muziku i posle 17 sati, do vremena dozvoljenog za rad objekata. Vesić je rekao i da će predložiti da se dozvoli da u zatvorenim objektima bude prisutno više od 30 ljudi, pod uslovom da je obezbeđen prostor od četiri metara kvadratnih po jednoj osobi.

Izvor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article