PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas se nalazi u poseti Pčinjskom okrugu.

(УЖИВО) ВУЧИЋ У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Председник Србије у манастиру Мртвица (ФОТО)

Foto: Printskrin/pink tv

Vučić u manastiru Mrtvica

Centralni događaj će biti u Vranju, koji je najavljen za 11 sati, a pre toga Vučić je posetio Vladičin Han, gde se u manastiru Mrtvica sastao sa Vladikom vranjskim Pahomijem.

Predsednik je razgovarao i sa meštanima sela Mrtvica, koji su se okupili da mu pruže podršku.

Meštani su predsedniku uputili molbu da čuva mir i slobodu.

– Predsedniče, čuvajte nam mir i slobodu, vi ste prvi koji ste došli u naše selo otkako postoji – kazao je jedan od okupljenih.

Predsednik je sa vladikom Pahomijem govorio o demografskoj situaciji na jugu Srbije, i rekao je da će država posebnu pažnju obratiti na ove opštine i probleme sa kojima se suočavaju stanovnici juga.

Foto: Printskrin/pink tv

 

– Divno izgleda sve ovde. A i auto-put koji je napravljen, a i krst koji se vidi. Ovo sada kad olista čudesno će izledati. Dogovorili smo u selu da više u puteve uložimo ovde, da vidimo šta još možemo da pomognemo ljudima. Gorane, nemojte sve u centar, u Han, nemoj da kukaš – rekao je predsednik kroz smeh tokom razgovora sa vladikom i predstavnicima lokalne samouprave.

On je pitao vladiku kakvo je stanje u Trgovištu, na šta mu je vladika rekao da se trude da zadrže narod u mestu, i da će izgradnja vodovoda pomoći u tome.

– Ima četiri pet sela koja nemaju vodu, kada bi mogla tu fabrika vode bilo bi dobro – kazao je vladika.

Mati Paraskeva je potom insistirala da isprati predsednika, iako je polomila nogu.

Foto: J.S.

 

Nakon posete manastiru planirano je da predsednik poseti najpre Vranje gde će se obratiti meštanima, u Hali sportova gde se građani već od jutros okupljaju.

 

Podsećamo da je predsednik Srbije je u petak na sednici Glavnog odbora stranke najavio da će krenuti u obilazak Srbije i da će do kraja godine obići svih 25 okruga naglašavajući da je posebno srećan što će kao  predsednik Srbije otići u Bosilegrad .

On je dodao da će gledati da u narednih godinu dana obiđe svaku opštinu u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst