PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostuje na TV Prva u emisiji „Prva tema“. Ovo je njegovo prvo obraćanje nakon povratka iz Njujorka, gde je juče na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena sramna rezolucija o Srebrenici.

(УЖИВО) ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА НАКОН ПОВРАТКА ИЗ ЊУЈОРКА: Председник Србије о свим најважнијим темама

Foto: Printskrin TV Prva

Na početku emisije pušten je prilog u kojem se između ostalog vidi i isečak sa hrvatskog HRT-a u kojem se govorilo o Vučićevoj diplomatskoj pobedi u Njujorku, ali i retrospektiva Vučićevog delovanja u Njujorku. 

– Suviše je tešla tema da bismo govorili o pobedi. Mi smo u gotovo nemogućim uslovima uspeli da uradimo ono što je bilo najviše moguće za našu zemlju. Danas sam stigao. Bio je zanimljiv put. Pokvarila se struja na strani gde je trebalo da spavam u biznis klasi, pa nije radilo ništa. Bile su divne stjuardese i momci pa pomagali na sve načine. Inače mislim da je ta linija Er Srbije najbolja. 

Ističe da postoji loše tumačenje u oba entiteta BiH. 

– Mi smo se suočili sa predlogom Nemačke koji je ta zemlja najsnažnije gurala, i Analena Berbok, nema nikakve sumnje, direktno protiv vitalnih interesa srpskog naroda. Zamolio sam večeras Vulina da ne koristi argumentaciju koju je koristio u vezi sa njenim poreklom. Nemački mediji imaju pravo da rade šta hoće, mi moramo da se ponašamo odgovorno – rekao je Vučić. 

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst