RAT u Ukrajini ušao je u 311. dan. Mnogi delovi Ukrajine ostali su juče bez struje nakon velikog raketnog napada na ukrajinske energetske objekte. Najžešće borbe i dalje se vode u Bahmutu i u pravcu Soledara.

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: Руска ПВО армија спремна за акцију - невероватне мере обезбеђења у Москви (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

Neverovatne mere bezbednosti u Moskvi

Više od 1.800 pripadnika Prve armije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije za vazdušnu i protivraketnu odbranu stupiće na borbeno dežurstvo u novogodišnjoj noći, saopštili su iz Ministarstva odbrane Rusije.

Sveukupno, više od 20 hiljada ljudi će čuvati Moskvu tokom praznika, dodaje se u saopštenju.

Napomenuli su da će borbene posade služiti u jedinicama protivvazdušnih raketnih snaga, na radarskim stanicama i komandnim mestima.

Prva armija protivvazdušne i protivraketne odbrane, prema otvorenim izvorima, obavlja zadatke odbrane ruske prestonice od vazdušnih napada i balističkih projektila. 

Pronađeno skladište ukrajinskih diverzanata

Pripadnici specijalne službe Luganske Narodne Republike otkrili su u predgrađu Luganska tajno skrovište municije i naoružanja ukrajinskih diverzanata, saopštile su lokalne vlasti.

U tom magacinu pronađena je jedna protivtenkovska raketa, mitraljez velikog kalibra, bombe, protivpešadijske mine, preko 50 granata i više od 100.000 municije različitog kalibra.

U toku je istraga kako bi se onesposobila ta grupa diverzanata koja je operisala na području Luganska.

Novi Tu-160 na testiranju

Izveštaj Kijeva o jučerašnjem napadu

Tokom jučerašnjeg dana Rusija je izvela pet raketnih i 29 vazdušnih udara širom Ukrajine, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Rusija je lansirala i 10 borbenih dronova Šahed-136 iranske proizvodnje, ali su svi oboreni, tvrde iz Generalštaba. Rusija je takođe izvela 80 napada na različite regione Ukrajine višecevnim raketnim bacačima.

Ukrajinci granatirali Donjeck

Jedna osoba je poginula, dve su povređene za 24 časa na teritoriji Donjecke Narodne Republike od posledica granatiranja, saopštio je štab Teritorijalne odbrane republike.

– U protekla 24 sata od posledica granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji Donjecke Narodne Republike, jedna osoba je poginula. a još dva civila su povređena – navodi se u saopštenju Telegram kanala Glavnog štaba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst