DANAS se u Beograu održava protest u organizaciji prozapadne opozicije. Okupljanje je počelo ispred Skupštine Srbije, a odatle će se okupnjeni upututu do zgrade televizije Pink.

(УЖИВО) ПРОТЕСТ ПРОЗАПАДНЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Окупљени кренули ка телевизији Пинк, у Нишу отказан скуп

Foto: Novosti

Krenula šetnja do Pink

Okupljeni su nakon što su održali govore krenuli ka zgradi televizije Pink.

Foto: Novosti

Mali broj okupljenih u Beogradu

Kao što se vidi na priloženoj fotografiji mali broj građana se okupio ispred Skupštine.

Foto: Novosti

RUŽNE SLIKE SA PROTESTA U BEOGRADU: Izašli na ulice da piju

Kao i svaki put do sada, deo okupljenih na protestima šalju ružnu sliku, a to je da su na ulice izašli da piju.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Okupljanje otakzano u Nišu

Kako je javio N1 skup je otkazan u Nišu.

Na skupu političari

Na protest su među prvima došli organizatori Srđan Milivojević i Aleksandar Jovanović Ćuta, Marinika Tepić i Ratomir Lazović, Miroslav Aleksić.

Foto: D. Milovanović

Foto: D. Milovanović

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Povodom najavljene blokade zgrade TV Pink, čija zgrada se nalazi u blizini najvažnijih bolnica u državi, u četvrtak se oglasio se prof. dr Vladimir Đukić, direktor KBC Dragša Mišović.

– Blokada prilaza KBC Dr Dragiša Mišović u danu kada smo dežurni najdirektnije ugrožava zdravlje i živote naših pacijenata kojima je neophodna hitna hirurška i kardiološka internistička pomoć, kao i pomoć deci u dečjoj bolnici, pacijentima na hemodijalizi, posebno trudnicama i porodiljama. Organizatorima protesta poručujem da politiku vrate u skupštinske klupe, tamo gde su i ušli po izbornim uslovima koji su im kao minornim strankama i političarima izborni uslovi omogućili da jedva pređu cenzus. Da li ste spremni da preuzmete odgovornost za jednog jedinog pacijenta kome naši posvećeni lekari neće moći blagovremeno da pomognu – upitao je Đukić predstavnike dela opozicije.

Prof. dr Milovan Bojić, direktor Instituta „Dedinje“, takođe je reagovao i poručio da je zabrinut za pacijente.

– Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ je mesto gde dolaze pacijenti iz svih krajeva Srbije, pa i iz cele bivše Jugoslavije. Ne mogu ni da zamislim, ukoliko bi prilaz Institutu bio blokiran, šta bi to značilo za ljudske živote, a pogotovu kada se uzmu u obzir urgentna stanja, pre svega one bolesti koje se na „Dedinju“ mogu najbolje lečiti. Nadam se da će kod političara iz opozicije preovladati zdrav razum, da nećemo otkazivati one intervencije koje nekome bukvalno mogu spasiti život – rekao je on.

Podsetimo, prozapadna opozicija u petak je organizovala blokadu auto-puta E75 u Beogradu i Novom Sadu. Na blokadama je učestvovalo tridesetak automobila, a ovim načinom gde su paralisali građane Srbije, maltretirali trudnicu u osmom mesecu trudnoće opozicija je pokazala aroganciju, bahatost i obest. Pokazali su da su im teški razgovori sa državom, ali da im nije teško da maltretiraju građane Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

SLIKA IZ VAZDUHA: Evo koliko je okupljenih na političkom protestu u Beogradu (FOTO)

NEĆE DA RAZGOVARAJU, HOĆE SAMO DA MALTRETIRAJU NAROD Bahata opozicija blokira auto-put, maltretirali i trudnicu u osmom mesecu

NEĆE DA RAZGOVARAJU, HOĆE SAMO DA MALTRETIRAJU NAROD Bahata opozicija blokira auto-put, maltretirali i trudnicu u osmom mesecu

PROZAPADNA opozicija organizovala je danas proteste odnosno blokadu auto-puta E75 u Beogradu i Novom Sadu, a maltretiranje građana krenulo je u 16 časova da bi se završilo u 20 časova. Na blokadama je učestvovalo tridesetak automobila, a ovim načinom gde su paralisali građane Srbije, maltretirali trudnicu u osmom mesecu trudnoće opozicija je pokazala aroganciju, bahatost i obest. Pokazali su da su im teški razgovori sa državom, ali da im nije teško da maltretiraju građane Srbije.

30. 06. 2023. u 16: 06 >> 20: 18

Originalni tekst