Novak Đoković je prošle godine izgubio samo jedno grend slem finale: Karlos Alkaraz ga je pobedio u meču za trofej na Vimbldonu. A u ovim trenucima Španac je u vrlo teškoj situaciji u svom vimbldonskom nastupu.

УЖИВО: Карлос Алкараз испада са Вимблдона?!

FOTO: Tanjug/AP

Rezultat posle tri odigrana seta: Alkaraz – Tijafo 5:7, 6:2, 4:6

Branilac titule je u trećem kolu za rivala, voljom žreba, dobio 29. igrača sveta, Fransesa Tijafoa.

Amerikanac je prethodno jedva prebrodio prvo kolo (u pet setova je pobedio Italijana Arnaldija, i to posle preokreta – 6:7(5), 2:6, 6:1, 6:3, 6:3), da bi zatim savladao Hrvata Bornu Ćorića sa 7:6(5), 6:1, 6:3.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Alkaraz je, sa druge strane, u oba dva ovogodišnja vimbldonska nastupa imao problema u prvom setu, no rešavao ih je u svoju korist: sa 3:0 je savladao i Estonca Lajala (7:6(3), 7:5, 6:2) i Australijanca Vukića (7:6(5), 6:2, 6:2).

Međutim, ovoga puta su problemi iz uvodne deonice postali baš veliki, jer je američki teniser osvojio taj set, a iako se činilo se Alakarazova igra drastičn popravila u narednoj, Tijafo je uspeo da „uzme“ i treći segment meča.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U toku je četvrti set….

Ako vas zanima tenis, ono što u njemu radi Novak Đoković ali i ne samo on, pratite i sve o „belom sportu“ na sportskim stranicama portala „Novosti“.

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

SLOVENCI NE ŽELE DA PROPUSTE OLIMPIJSKE IGRE: Luka Dončić preuzima odgovornost!

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

Novak Đoković je prošao u treće kolo Vimbldona, a način na koji je to uradio možda ga nije baš oduševio, no svakako da je i te kako zadovoljan zbog nove pobede tako brzo posle operacije kolena. A tačno na mesec dana od tog hirurškog zahvata, postalo je poznato i šta Noleta još muči, posle te intervencije u Parizu.

05. 07. 2024. u 16:19

Originalni tekst