Teme reciklaže, očuvanja životne sredine, kao i odgovorne konzumacije alkohola bile su u fokusu Apatinske pivare i na jubilarnoj 30. Drinskoj regati, koja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija i najveću “žurku” na vodi. Celokupan program postavljen oko Drinske regate je trajao je ove godine čak nedelju dana, a Jelen Pivo i Nikšićko Pivo su brojnim aktivnostima obradovali ljubitelje dobrog provoda i splavarenja.

Drinska regata sinonim je za uživanje u prirodi i nezaboravnu zabavu, a ove godine je na spustu od Perućca do Rogačice učestvovalo preko 2000 čamaca. Jedan od glavnih ciljeva regate je očuvanje i promovisanje ekologije i prirodnih lepota reke Drine, i u skladu sa tim Apatinska pivara godinama unazad zajedno sa operaterom ambalažnog otpada, Sekopakom tokom svoje akcije ”Recikliraj, uživaj i Drinu od otpada sačuvaj” skreće pažnju na značaj reciklaže i očuvanja životne sredine. U okviru ove akcije na reciklažu je i ove godine poslato više stotina kilograma ambalažnog otpada.

„Sa ciljem da građani stvore ekološku svest, na Drinskoj regati smo postavili infrastrukturu za odvajanje ambalažnog otpada. Kada se reciklira, taj otpad može da dobije novi oblik i svrhu i zato nam je drago što je veliki broj posetilaca podržao akciju. Samo uz zajedničku posvećenost i doslednost možemo da očuvamo našu životnu sredinu“, kažu u Sekopaku.

Apatinska pivara je istovremeno zajedno sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Srbije i Agencijom za bezbednost saobraćaja je tokom ove manifestacije sprovela i kampanju ”Kad pijem, ne vozim”, apelujući na odgovorno ponašanje u saobraćaju i odgovornu konzumaciju.

Pored reciklaže, odgovorna konzumacija alkohola je i ove godine bila u fokusu na Drinskoj regati.

„Cilj nam je da, kada god možemo, posebno na posećenim manifestacijama ovog tipa, edukujemo posetioce o važnosti odgovorne konzumacije alkohola i bezbednosti u saobraćaju. I ove godine smo sa našim dugogodišnjim partnerima iz Uprave saobraćajne policije MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja sproveli aktivacije u zajedničkoj misiji da damo doprinos u edukaciji svih učesnika u saobraćaju” – kažu u Apatinskoj pivari.

Post Views: 9

Originalni tekst