Sedamdesetdvogodišnji Leskovčanin preminuo je danas u Ulici Maksima Gorkog od posledica srčanog udara izazvanog stresom nakon što je na njegove oči napušteni pit bul rastrgao njegovog psa od kog nije mogao da ga odbrani.

Kako se saznaje, nesrećni Leskovčanin se bukvalno srušio u svom dvorištu 15 sekundi nakon nemilog događaja, lekari Hitne pomoći su vršili reanimaciju na licu mesta, ali nisu uspeli da mu pomognu.

– Nas desetak u komšiluku smo pokušavali razjarenog psa da obuzdamo, da ga odvratimo od napada, ali nismo uspeli. Što je najgore, ovo nije prvi put da taj pas napada prolaznike na ulici, a mi više ne smemo ni decu da pustimo van dvorišta – priča za Informer Milan Đorđević, očevidac događaja koji se odigrao oko 13 časova.

Kako kaže, o svemu je odmah obaveštena i policija koja je u prisustvu komunalnih službi tražila psa ali, prema njegovim informacijama, on još uvek nije pronađen.

I pored dva azila za pse, jednog u Željkovcu i drugog improvizovanog u Turekovcu, Leskovac konstantno muči muku sa psima lutalicama.

Nadležni se uglavnom brane time kako su nemoćni jer se ulicama šeta sve više napuištenih vlasničkih pasa, kao i lutalica koji se dopremaju na gradsku teritoriju iz drugih opština.

Podsetimo,samo pre tri meseca čopor od tridesetak pasa lutalica napao je tinejdžere u centru Leskovca, a komšije su istrčavali bosi iz stanova da odbrane decu.

Pit bul izujedao dvoje dece u Čačku koja su zbog povreda završila u Urgentnom

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)