BENINGNA hiperplazija prostate (adenom) smatra se glavnim uzrokom urinarnih i seksualnih problema kod muškaraca starijih od 50 godina.

УВЕЋАЊЕ ПРОСТАТЕ ЗАВИСИ ОД ГОДИНА СТАРОСТИ: Тулијум ласер од 200 вати испарава простату без обзира на њен обим

Foto: Promo

Počinje formiranjem čvorova koji polako povećavaju obim žlezde, menjaju njenu strukturu i narušavaju sekretornu funkciju. Laser Med je specijalizovana zdravstvena ustanova koja ima savremeni metod rešavanja problema sa prostatom i seksualnim poremećajima.

Kako počinju tegobe kod muškarca? U početku, tokom jutarnjeg mokrenja, primećuje da mlaz slabi te da bi oslobodio bešiku mora da napreže trbušne mišiće. Pozivi na mokrenje postaju sve češći tokom dana, a noću ustaje barem 1-2 puta. U ovoj fazi problem se kompenzuje aktivnijim učestvovanjem muskulature mokraćne bešike, koja izbacuje mokraću kao i ranije. Međutim, bešika se s vremenom rasteže, slabi i ne uspeva da izbaci sav urin. Zadržavanje urina dovodi do razvoja infekcija, uključujući i cistitis.

Kako stanje napreduje, bešika se ne prazni u potpunosti, nagoni za mokrenjem postaju sve češći i dobijaju imperativni /neodložni/ karakter. Mokrenje je često nepotpuno, a mlaz je isprekidan i ne opisuje luk. Noćni san je drastično narušen.

U poodmaklom stadijumu javlja se akutna retencija urina, pri kojoj muškarac više ne može samostalno da isprazni bešiku čak i uprkos snažnim nagonima. Urin se nekontrolisano ispušta u kapima. Javlja se refluks bešike, što predstavlja ogroman rizik za aktivnost uretera.

Foto: Promo

Muškarac treba da se konsultuje sa urologom već kod pojave prvih simptoma i da redovno odlazi na godišnje preglede. Na taj način osigurava adekvatno praćenje i kontrolu stanja. Ukoliko je operacija neophodna, tu je Tulijum lasertehnološki lider u laserskoj hirurgiji prostate.

Među laserskim sistemima koji se koriste u urološkoj praksi, Tulijum od 200 vati je vodeća tehnologija koja pacijentu pruža maksimalan komfor u lečenju i minimalan rizik od krvarenja i produženog boravka u bolnici. Tulijum isparava bilo koji obim prostate – brzo i pouzdano.

Foto: Promo

U LASER MED-u Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA.

LASER MED4 filijale u Srbiji i Bugarskoj, prvoklasna tehnika i jedanaestogodišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

t el. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357       

www.lasermed.rs

Foto: Promo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst