U OLIMPIJSKOJ kući je danas održana 15. sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije. Članovi IO OKS usvojili su redovni godišnji program OKS za 2024. godinu, kao i kategorizaciju vrhunskih sportista i sportskih stručnjaka u 2024. godini

УСВОЈЕН ГОДИШЊИ ПРОГРАМ: Олимпијски комитет Србије се побринуо за финансирање припрема за Олимпијске игре, али и за рангирање спортиста

OKS

Na današnjoj sednici, usvojen je godišnji program Olimpijskog komiteta Srbije za 2024. godinu, kao i liste rangiranih vrhunskih sportista i sportskih stručnjaka za 2024. godinu prema Pravilniku o nacionalnoj kategorizaciji vrhunskih sportista Ministarstva sporta.

Rangiranje vrhunskih sportista u sportskim granama sa programa Olimpijskih igara, prema prijavama nadležnih nacionalnih granskih sportskih saveza, izvršeno je na osnovu rezultata iz 2023. godine. Ukupno je izvršeno rangiranje 630 vrhunskih sportista u tri različita ranga, kao i 133 vrhunskih sportskih stručnjaka, a shodno postojećim Pravilnicima Ministarstva sporta.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su godišnji program Olimpijskog komiteta Srbije za 2024. godinu, kao i kriterijume za finansiranje sportista i ekipa u olimpijskoj godini u okviru svih sportskih programa. Na ovaj način, stekli su se uslovi za neometano finansiranje priprema i nastupa na kvalifikacionim takmičenjima za Olimpijske igre, kao i uslovi za pripremu nastupa našeg tima na predstojećem najvećem svetskom sportskom takmičenju u Parizu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst