SVIH 379 putnika i članova posade iz aviona Japan Airlines-a, koji se zapalio na aerodromu u Tokiju nakon sudara, evakuisano je za 90 sekundi.

УСПЕЛИ ДА ПРЕВАРЕ СМРТ: Како је за 90 секунди евакуисано готово 400 путника из јапанског авиона у пламену (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP photo

Oni su evakuisani za samo 90 sekundi pre nego što je plamen progutao trup aviona, saopšteno je iz vatrogasne službe.

Iako se na dramatičnim snimcima vidi kako plamen guta avion koji se kreće po pisti, svi koji su bili u njemu bezbedno su evakuisani.

Prilikom evakuacije, koja je trajala svega 90 sekundi, putnici i članovi posade koristili su vazdušne tobogane koji se koriste u hitnim slučajevima.

U erbasovom avionu A350-900 bilo je ukupno 379 ljudi.

Do incidenta je došlo na aerodromu Haneda kada se putnički avion prilikom sletanja sudario sa avionom japanske obalske straže.

Prilikom sudara poginulo je pet članova posade aviona obalske straže, koji su krenuli da dostave pomoć žrtvama razornog zemljotresa, prenose japanski mediji.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst