Dobrodošli u treću dimenziju, ali ne ovu stvarnu, trodimenzionalni prostor koji je svuda oko nas, već onu u našem stanu, tačnije samo na pojedinim zidovima.

УРЕЂЕЊЕ ДОМА: 3Д фото тапети - Апсолутни хит

Foto Shutterstock

Ukoliko ste pristalica trendi foto tapeta rađenih 3D tehnikom, ovakav poziv možete lako upututi svakom gostu, a sigurni smo da vas pogled na vaše zidove ćesto i same zabavlja. Još 1844. godine čuveni škotski naučnik i izumitelj Dejvid Bruster konstruisao je prvi stereoskop, spravu koja je „pravila“ prve 3D fotografije. Mnogo je vremena prošlo od tada, a 3D fotografije i dalje na svoj način, već „na prvu“, fasciniraju posmatrače. Već neko vreme popularne su tapete rađene ovom tehnikom, koje vaš dom doslovce pretvaraju u prostor iz bajke ili filmova naučne fantastike.

Sve i da se ništa ne događa u vašem domu, na zidovima ćete stalno imati dešavanja, ako se odlučite za ovakve tapete. Žirafa koja probija cigle i proviruje u vašu sobu, slon koji je ušetao kroz jedan zid od opeka ili čitav morski svet koji preti da preplavi vaš stan, samo su neki od predloga ako se odlučite da trodimenzionalne životinje „pustite“ u svoj dom. Sasvim drugačije, veoma zastrašujuće zapravo, izgleda starinski televizor u plamenu, na tapetama čiji se ćošak odlepljuje kao da je u istinskom požaru. Sve to možete staviti samo na jedan zid, a okolo po želji rasporediti nameštaj na uobičajeni način, i na miru posmatrati požar.

Geometrijske 3D teksture stižu i sa zidova spavaćih soba, gde ponekada izgledaju kao da se kaskadno spuštaju iznad uzglavlja kreveta. Možete se poigrati, pa celu sobu „obojiti“ u braon boju, samo različitim nijansama razdvajati prostorne celine. U tom slučaju budite pažljivi prilikom leganja u krevet, da od silnih oblika ne biste promašili dušek i završili na podu ili noćnom stočiću. Donekle šokirajući momenat ostvarićete i ako odaberete bordo tapete koje dočaravaju naprsli zid na nekoliko mesta, sa pukotinama u kontrastnoj, beloj ili led sivoj boji, ali i ako, pomoću optičke varke, „unesete“ nekoliko isprepletanih, belih gipsanih zidova u prostoriju. Dečje sobe takođe su zgodne za igrarije ove vrste, jer mališanima na zid možete staviti čitav niz planina, balona, oblaka. Tako će oni, sa živom maštom, kakvu već imaju u tom dobu, lako odlutati u neki drugi svet i pre nego što zaspe.

Manji prostor produbićete i optički učiniti većim sa ovakvim odabirom tapeta, pogotovo ako je deo zida dezeniran, a drugi potpuno beo, ili ako imate pregradni, kraći zid, koji ćete oblepiti istim 3D tapetama sa geometrijskim šarama kao što su i na onom iza njega.

Poruka ovakvih tapeta je da je sve moguće, pa tako možete bračni krevet „nasloniti“ na zid sa svetlećim disko natpisom, naravno samo na tapetama, a da to uopšte ne odudara od ostatka spavaće sobe. Isto tako parket se može naći na zidu, tapetnom, razume se, dok pod tepihom imate stvarni brodski pod. Čak i crna podloga može dinamično, a istovremeno i elegantno, da izgleda ako su na njoj naslikani zlatni ramovi kroz koje proviruju džinovski listovi biljaka, sivo-zlatne nijanse. Šta vas košta, probajte bar na jednom zidu kako 3D doživljaj izgleda, i uronite u neku drugu, pardon treću, dimenziju vašeg doma.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst