Željko Bebek svoju Ružicu upoznao je kada je imao 52 godine, a ona samo 18. Njih dvoje danas slove kao jedan od najskladnijih parova na estradi, a njihova ljubav traje 25 godina. Svoju 21. godišnjicu braka proslavit će početkom aprila, a nedavno je Željko objavio i pjesmu ‘Meni najljepša’ koju je posvetio svojoj supruzi. U povodu godišnjice par je o svom odnosu progovorio za In Magazin. Intervjuu su započeli njenim komentarom nove pjesme.

– Predivna je pjesma i mislim da se svaka žena želi prepoznati u takvoj pjesmi – rekla je, a Željko je dodao da je Ružica ulaskom u njegov život sve promijenila. Već su pri prvom susretu osjetili da se između njih rađa ljubav.

Foto: Večernji

– To je ta! Da mi je naišla kad sam imao 18 godina, bili bismo danas 50 godina u braku, no nije naišla tada, rodila se kad sam ja objavio pjesmu ”Bitanga i princeza”. Negdje u višim sferama odlučeno je da se mi moramo sresti – govori Željko. 

-Vjerovatno je bila ta neka iskra na prvom susretu, ali meni je to bilo nemoguće, mogla sam maštati, ali nisam mogla vjerovati da to zaista može biti tako – rekla je Ružica.

Kad su tek prohodali, mnogi nisu vjerovali da će njihova ljubavna priča potrajati.

– Svi su nam predviđali: “Ma šta unhappy oni, to će trajati mjesec, dva, tri pa će puknuti. Naravno da će puknuti.” Ali, evo, bili smo jači od tih šuškanja – ispričala je Ružica te dodala:

– Mi smo u to ušli zato što osjećamo da možemo, da ćemo sigurno uspjeti naći saradnju i veliku ljubav, nije bilo stroge kritike, ali je kritika bila kroz to pitanje: otkud unhappy vas dvoje. I unhappy, nakon naših 25 godina koliko smo zajedno, naslovi su i dalje u novinama “Željko Bebek i 34 godine mlađa supruga”. Pa 25 godina sam s njim, nisam dva mjeseca pa da bude ono bombastično – 34 godine mlađa – rekla je Ružica.

S obzirom na svoj dug brak kažu kako je nerazdvojnost njihov recept.

– Mi takav život živimo da smo uvijek zajedno – rekao je pjevač te dodao da misli da je pravilo u tome da ljudi budu predani jedan drugome.

Inače, Ružica je i Željkova menadžerica, a s njim u bendu svira i sin Zvonimir, pa zajedno putuju na nastupe.

(Categorical/ Večernji)

Originalni tekst