TRI američka aviona, od kojih su dva borbena F-16, nadletaće teritoriju Bosne i Hercegovine 8. januara, uoči Dana Republike Srpske, piše sarajevski portal Kliks.ba.

УОЧИ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Амерички борбени авиони надлетаће БиХ

Foto Tanjug/AP

Za sada nisu poznati razlozi nadletanja, niti ruta kretanja aviona, međutim sarajevski portal piše da će preleti biti obavljeni najverovatnije u znak partnerstva BiH i SAD.

Svečana akademija povodom 9. januara – Dana RS biće održana u banjalučkoj sportskoj dvorani „Borik“, nakon čega će biti upriličen svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Trodnevni program proslave Dana RS trajaće od 8. do 10. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst