Prema informacijama dostupnim United Media, operator A1 Srbija najavljuje građanima Republike Srbije izgradnju sopstvene optičke mreže davanjem obaveštenja koja prete da ih dovedu u zabludu, a vezano za navodnu strategiju ponude usluga kablovske televizije koja podrazumeva i distribuciju informativnih i sportskih kanala United Media (Sportklub, N1, Nova S itd.).

United Media ističe da u ovom trenutku kompanija A1 nije niti započela pregovore, niti zaključila bilo kakav ugovor o distribuciji kanala United Media. Shodno tome, postoji osnovana sumnja da se ovakvim saopštenjima bez osnova zloupotrebljavaju kanali United Media za koje ne postoji regulisano pravo emitovanja radi vršenja uticanja na potrošače da omoguće vršenje radova i uvođenje optičke mreže.

United Media još jednom upozorava korisnike na potencijalno obmanjujuće prakse koje su i ranije bile slučaj na srpskom tržištu vezano za distribuciju televizijskih kanala, kada su Telekom Srbija i Yettel pokušavali da obmanu korisnike netačnim informacijama o stanju prava za distribuciju kanala.

United Media: A1 obmanjuje potrošače 2

Foto: Printscreen

United Media: A1 obmanjuje potrošače 3

Foto: Printscreen

Radi potpune informisanosti građana Srbije, upozoravamo ih da ovakve prakse potencijalno nanose značajnu štetu nosiocima prava, te da nije dozvoljeno poslovanje u distribuciji televizijskih sadržaja bez prethodnog regulisanja prava na odgovarajuće televizijske kanale.

United Media upozorava sve učesnike na srpskom tržištu na dužnost istinitog obaveštavanja korisnika i zabranu obmanjujuće prakse, u skladu sa propisima Republike Srbije i legitimnim interesima nosilaca prava.

Originalni tekst