УН прогласиле Москву за најбољи мегалополис по квалитету живота
Живот

03 фебруар 2022


Russia Beyond – Србија

Legion Media

Уједињене нације прогласиле су Москву за најбољи мегалополис по развијености инфраструктуре и квалитету живота.

  • Пратите наше садржаје преко сервиса Telegram! Сви наши најновији и најактуелнији текстови стижу директно на ваш паметни телефон!

Уједињене нације прогласиле су Москву за најбољи мегалополис на основу параметара „развијеност инфраструктуреˮ и „квалитет животаˮ, показују прелиминарни подаци ранг-листе организације „Индекс развијености градоваˮ.

Подаци су објављени у оквиру програма УН-Хабитат. Комплетна верзија ће се појавити 31. марта. Москва заузима прво место по показатељу развијености инфраструктуре са 83,2 бода, док Лондон има 75,9, а Париз 76,3.

Руска престоница такође води када је у питању квалитет живота: 68,3 у односу на 61,59 британске и 57,16 француске престонице.

У укупном рејтингу Москва је заузела треће место међу 29 мегалополиса света. Прво место припало је Сингапуру, а друго канадском граду Торонту. Осим поменутих параметара, комисија је оцењивала и следеће: „једнакост и интегрисаност у живот друштваˮ, „продуктивност економијеˮ, „еколошка стабилностˮ и „градска управа и законодавствоˮ.

Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Најбољи текстови седмице стижу директно на вашу e-mail адресу

Проверите вашу е-mail адресу и потврдите пријаву

')
},
error: function() {
$email.val('');
alert('An unknown error occurred. Try later.');
}
});
}
});

};
initFormSubmit();

$completeButton.on('click', function (evt) {
evt.preventDefault();
evt.window.location.reload();
});
}());
Више занимљивих садржаја пронађите на
Russia Beyond на српскомOriginal Article

(Visited 1 times, 1 visits today)