NACIONALNA platforma „Srbija stvara“ Vlade Srbije najavila je da će pokrenuti projekat oslikavanja starih stubova mosta Gazela i stvaranje prve „street-art“ galerije na otvorenom, u neposrednoj blizini budućeg kreativno inovativnog centra „Ložionica“.

УЛИЧНИ УМЕТНИЦИ ОСЛИКАВАЈУ ГАЗЕЛУ: Галерија под отвореним небом у наставку комплекса Ложионице

Foto promo

Ta urbana galerija, bila bi prirodni nastavak kompleksa „Ložionice“, i prostirala bi se od Savske ulice i Mostarske petlje sve do Savskog šetališta. Razvojem i izgradnjom pešačke i biciklističke staze, ovaj deo grada postaće okupljalište umetnika.

Koncept galerije biće razrađen u saradnji sa međunarodno priznatim street-art umetnikom Andrejem Žikićem – Artezom, a biće raspisan i javni konkurs na koji će moći da se prijave svi renomirani domaći street-art umetnici.

– Kreiranje galerije deo je šireg plana urbane sredine u okolini „Ložionice“- ističe Ana Ilić, direktorka. – Time ćemo zaokružiti čitav kompleks koji se sastoji od same Ložionice, stare okretnice, restauriranog vodotornja sa pasarelom, potpuno novom poslovom zgradom i velikim ozelenjenim spoljnim prostorom. Stvaramo veliki prostor za umetnost i kreativnost kakav ne postoji u ovom delu Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst