Ulazak državljana Srbije u Sloveniju uz PCR test ili dokaz o primanju pojedinih vakcina

Ulazak državljana Srbije u Sloveniju moguć je sa negativnim rezultatom PCR testa, isto važi i za prekidanje karantina, a moguć je ulazak i sa dokazom o primanju pojedinih vakcina, navodi se na sajtu Ambasade Slovenije u Srbiji.

https://pixabay.com/: Zastava Slovenije
Foto: https://pixabay.com/ / Zastava Slovenije

Kako se navodi na sajtu Ambasade, još uvek važi da u Republiku Sloveniju mogu putovati slovenački državljani i stranci sa dozvolom za boravak, kao i stranci koji spadaju u kategoriju izuzetaka.

Među opštim izuzecima, odnosno dokazima za ulazak u Sloveniju bez upućivanja u karantin kod kuće precrtava se negativan rezultat HAG testa, piše u pravilima.

"Tako lice prilikom ulaska u Sloveniju neće biti upućeno u karantin kod kuće, ukoliko priloži negativan rezultat PCR testa koji nije stariji od 48 sati uzimanja brisa, potvrdu o pozitivnom rezultatu testa PCR ili testa HAG koji je stariji od 21 dana, ali ni stariji od šest meseci, ili potvrdu lekara, da je prebolelo kovid-19 i od početka simptoma nije prošlo više od šest meseci ili dokaz o vakcinaciji protiv kovid-19 kojim dokazuje da je od primanja druge doze vakcine od proizvođača Biontek-Fajzer prošlo najmanje sedam dana ili proizvođača Moderna najmanje 14 dana, odnosno od primanja prve doze vakcine proizvođača AstraZeneca najmanje 21 dan", navodi se na sajtu Ambasade.

Izmene važe od dana objavljivanja, 26. marta, najmanje do 2. aprila 2021. godine.

Slovenija je od petka pooštrila mere na granicama: dnevni migranti, dakle školarci stariji od 13 godina i oni koji rade u slovenačkim firmama, moraju da imaju negativan antigenski test koji nije stariji od sedam dana.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article