Jarina Arijeva i njen izabranik Svjatoslav Fursin odlučili su da se venčaju uz zvuk sirena za vazdušni napad, dok je Rusija u četvrtak napadala njihovu otadžbinu.

– To je bilo veoma zastrašujuće – rekla je Arijeva, koja se udala za svog partnera u kijevskom manastiru Svetog Mihaila u četvrtak, prenosi CNN.

– To je najsrećniji trenutak u tvom životu, izađeš i čuješ to – rekla je Arijeva, zamenica gradskog veća Kijeva.

Svakako nisu predviđali da tako izgleda najsrećniji dan u njihovim životima. Par je planirao venčanje 6. maja i intimnu proslavu u malom restoranu sa terasom koja gleda na reku Dnjepar.

– Samo mi, reka i prelepa svetla – izjavila je ova je dvadesetjednogodišnjakinja.

Romantične planove poremetila je najava vojne operacije u njihovoj zemlji od strane ruskog predsednika Vladimira Putina. Napad na Ukrajinu je započeo u četvrtak u zoru, serijom raketnih napada.

Sukob se ubrzo proširio na centralni i istočni deo zemlje, kada su ruske snage napale zemlju sa tri strane. Životi desetine miliona Ukrajinaca promenili su se u trenutku.

Možemo da umremo, samo smo želeli da budemo zajedno pre nego što se to desi

Par se upoznao na protestima u centru Kijeva u oktobru 2019. godine. Odlučili su da se venčaju jer nisu sigurni šta ih čeka u budućnosti.

– Situacija je teška. Borićemo se za našu zemlju. Možda možemo da umremo, samo smo želili da budemo zajedno pre nego što se to desi – izjavila je je Arieva.

Nakon venčanja par se pripremio da ode u lokalni centar za teritorijalnu odbranu kako bi se pridružio snagama za odbranu zemlje.

– Moramo da se zaštitimo. Moramo da zaštitimo ljude koje volimo i zemlju na kojoj živimo. Iako se nadam najboljem, činim sve da zaštitim svoju zemlju – rekla je ona.

Mlada Jarina ne zna koje će im dužnosti biti dodeljene.

-Možda će nam samo dati oklop i otići ćemo da se borimo. Možda ćemo pomoći nečim drugim. Oni će odlučiti – rekla je ona.

I dalje se nadaju pravoj proslavi

Novopečena mlada je svog muža opisala kao svoju srodnu dušu i najbližeg prijatelja. Nada se da će jednog dana moći da proslave svoj brak kao što su planirali.

– Možda će Rusija samo izaći iz naše zemlje i mi ćemo imati mogućnost da normalno slavimo – rekla je Arijeva.

– Ja se samo nadam da će sve ići normalno i da ćemo imati svoju zemlju, imaćemo svoju zemlju bezbednu i srećnu bez ijednog Rusa u njoj – dodala je Jarina.

Najnovija dešavanja u Ukrajini pratite na našem blogu.

Izvor: CNN

Rusi: Predajte se, izbegnite krvoproliće – Ukrajinci: Je*ite se (VIDEO)

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)