RUSKA vojska nastavlja da proširuje zonu kontrole na severu Harkovske oblasti, sistematski zauzimajući jedno naselje za drugim.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ - РУСКЕ СНАГЕ НАПРЕДУЈУ КОД ХАРКОВА: Заузето село Глубкоје и кључне коте источно од Травјанског језера (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Do danas su potvrđene informacije o potpunoj kontroli sela Glubokoje, Harkovska oblast. Ruski vojnici su iznad njega podigli rusku zastavu.

Zauzimanjem sela Glubokoje, cela leva obala Travjanskog akumulacionog jezera došla je pod kontrolu ruskih snaga. Treba reći, da je ovo je ključni objekat za vodosnabdevanje Harkova i celokupne njegove oblasti.

Ilustracija telegram rybar

U ovom trenutku, nadovezujući se na uspeh, ruske jedinice se približavaju selu Lipci. Prema ekspertima, ukrajinske oružane snage teško da imaju sposobnost da drže ovo selo pod kontrolom. Razlog je taj što se Lipci nalazi u niziji u pozadini visova koje su Oružane snage Rusije zauzele od Krasnog do teritorija južno od Glubokoja.

Takođe, ruske trupe nastavljaju napredovanje u Volčanskoj oblasti, odakle ukrajinske snage izvlače dokumentaciju i materijalna sredstva.

Ukrajinska strana navodi da je Volčansk možda opkoljen od strane ruske vojske. Zamenik harkovskog regionalnog saveta Skorik navodi:

-Prema poslednjim informacijama iz Volčanska, neprijatelj napreduje. Grad počinje da se opkoljava sa jedne strane. Vode se veoma teške pozicione borbe. Ukrajinske odbrambene snage se brane pod jakom vatrom, stalnim dejstvom KAB-ovki i jurišnih grupa.

(TV Front)

BONUS VIDEO – RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst