EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Malijar saopštila je da se nastavlja kontraofanziva na jugu zemlje. Sa druge strane, ruski predsednik Vladimir Putin naveo je da ofanzivni potencijal Kijeva nije iscrpljen. Posle optužbe Kijeva da Moskva sprema napad na nuklearnu elektranu Zaporožje, generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi posetiće danas Rusiju.

Rusija je, međutim, optužila Ukrajinu za raketni napad na mostove kod Čongara, između Hersonske oblasti i Krima.

Za to vreme, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naveo je da Rusija sprema napad na nuklearnu elektranu Zaporožje, što je Kremlj oštro demantovao.

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi, takođe, posetiće danas Rusiju da bi sa ruskim zvaničnicima razgovarao o nuklearki.

Ruski predsednik Vladimir Putin, u međuvremenu, izjavio je da ofanzivi potencijal Kijev nije iscrpljen, te da to ne treba zanemariti.

Sa druge strane, premijer Ukrajine Denis Šmigal naveo je da će ukrajinska kontraofanziva potrajati, ali da ne sumnja u njen uspeh, prenosi RTS.

Ukrajinske PVO snage saopštile su da su oborile 13 ruskih krstarećih raketa u ranim jutarnjim satima čiji je cilj bio vojni aerodrom u zapadnoj oblasti Hmeljnicki.

Kako se dodaje, rakete su lansirali ruski strateški bombarderi iz oblasti Kaspijskog mora.

Originalni tekst