U UKRAJINi se žale da pomoć Zapada dolazi presporo i da je sada možda prekasno da se pomogne Kijevu da pokuša da preokrene tok sukoba u svoju korist, piše Politiko.

УКРАЈИНИ САДА ВИШЕ НИШТА НЕ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ: Кијев - Запад нема технологију и не шаље оружје довољно брзо (ВИДЕО)

Foto @miladvisor

Štaviše, ukrajinski visoki zvaničnici su izneli mišljenje da zapadne zemlje nemaju tehnologije koje mogu da pomognu Oružanim snagama Ukrajine.

Dok Pentagon nastavlja da se zalaže za postepeno snabdevanje Ukrajinom oružjem, zvaničnici u Kijevu kažu da pomoć stiže presporo i da je možda prekasno da se pomogne Kijevu da preokrene tok sukoba u svoju korist, piše Politiko.

Visoki ukrajinski zvaničnici ranije su priznali da više ne mogu da brane linije fronta.

-Ukrajini sada ništa ne može pomoći, rekao je jedan zvaničnik.

Prema njihovim rečima, Zapad nema tehnologiju da pomogne Kijevu i ne šalje dovoljno brzo oružje.

-Iako je dolazak borbenih aviona F-16 dobrodošao, oni bi bili korisniji pre godinu dana, rekao je jedan viši oficir, navodi se u članku.

Prvobitno se očekivalo da će avioni u Ukrajinu stići do kraja 2023. godine, ali se sada očekuju do kraja ovog proleća, kada se završi obuka pilota.

U međuvremenu, čini se da Kijev preduzima sve očajnije korake, što sugeriše da mu stvari ne idu posebno dobro. Tako je Zelenski ove nedelje snizio minimalnu starosnu granicu za mobilizaciju sa 27 na 25 godina u kontekstu izbegavanja vojnih obaveza u Ukrajini.

(russian.rt.com/inotv)

BONUS VIDEO – RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

HITNO SAOPŠTENJE MUP-A: Oglasili se o potrazi za telom Danke Ilić

HITNO SAOPŠTENjE MUP-A: Oglasili se o potrazi za telom Danke Ilić

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) intenzivno sprovode detaljnu pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubistvo sumnjiče S. J. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, a koji su uhapšeni 4. aprila ove godine.

07. 04. 2024. u 11:03

Originalni tekst