UKRAJINI je hitno potrebna pomoć saveznika i partnera, jer svako kašnjenje u zadovoljavanju potreba ukrajinske vojske tokom rata sa Rusijom košta ljudskih života, izjavio je šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak.

УКРАЈИНИ ЈЕ ХИТНО ПОТРЕБНА МУНИЦИЈА: Јермак - Нема компромиса са Москвом, свако одлагање кошта нас живота војника

Foto Tanjug/AP

Naši vojnici, naši heroji čuvaju teritoriju, ali je to izuzetno teško s obzirom na nedostatak artiljerijske municije“, rekao je on, saopštila je pres služba predsednika.

Jermak je naglasio da je tokom invazije u punom obimu Ukrajina uspela da oslobodi više od 50 odsto svoje okupirane teritorije.

Ali, naravno, bez granata, kao i bez niza drugih stvari važnih za borbu, našim vojnicima je danas izuzetno teško. Dakle, bez sumnje, još jednom ću naglasiti: hitna podrška je izuzetno važna za nas, jer su u ratu cena vremena izgubljeni ljudski životi“, istakao je savetnik Zelenskog.

On je poručio da Ukrajina nije spremna da ustupi svoje teritorije.

-Nismo spremni ni na kakve kompromise i ustupke po pitanju naše nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i naše slobode, rekao je Jermak.

Dodao je da i pored toga što se u svetu trenutno vode razni sukobi i ratovi, Ukrajina ostaje prioritetna tema, jer je to, kako je naveo, najveći rat u Evropi od Drugog svetskog rata.

Zbog toga se, zaključio je Jermak, sve više zemalja pridružuje procesu pronalaženja mirnog rešenja zasnovanog na ukrajinskoj formuli mira.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst