Ukrajina je danas izvela masovni napad dronovima na energetsku infrastrukturu u Rusiji. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u tom napadu poginulo dvoje ljudi i da je oboreno više od 50 ukrajinskih dronova.

Od toga je 26 oboreno iznad regiona Belgoroda na granici s Ukrajinom, saopštio je guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

Bespilotne letelice su navodno uništene i u regionu Moskve i iznad regiona Brjanska, Kurska, Tule, Smolenska, Rjazanja, Kaluge.

Šef Kaluške oblasti Vladislav Šapša rekao da je napad dronom izazvao požar na jednoj podstanici elektro-mreže, dok su guverner Brjanska Aleksandar Bogomaz i guverner Smolenska Vasilij Anohin prijavili požare u pogonima za gorivo i energiju.

Poslednjih meseci ruske rafinerije i naftni terminali su prioritetne mete ukrajinskih napada dronovima.

Istovremeno Rusija je napala Ukrajinu ispalivši sedam raketa, dok je ukrajinska protivvazduhoplovna odbrana danas saopštila da je oborila tri izviđačka drona.

Guverner oblasti Odese Oleh Kiper je rekao da su balističke rakete oštetile infrastrukturu.

Prethodni napadi na taj crnomorski grad u petak su oštetili luku, uključujući dva terminala za izvoz hrane, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Post Views: 29

Originalni tekst