Meč 3. kola Evropskog prvenstva u fudbalu, Ukrajina – Belgija, uopšte nije bio mnogo zanimljiv. Ali, bio je mnogo važan. Jer, on je i odlučio, uz megdan Slovačka – Rumunija, ko prolazi dalje, a ko ispada iz ove, grupe E. Na kraju, uz sramno ponašanje dela ukrajinskih navijača, ispala je reprezentacija Ukrajine, jer konačnih 0:0, zbog 1:1 u duelu Slovaka i Rumuna, samo Ukrajincima nije odgovaralo.

УКРАЈИНА ИСПАЛА СА ЕУРО 2024, И ТО КАКО! Најчуднија утакмица је одиграна, звиждали навијачи обе репрезентације!

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što su sva četiri tima sakupila po tri boda (ali uz različite gol-razlike) posle dva kola, računica je bila prilično jednostavna za Ukrajince i Belgijance pred njihov duel:

Belgija je mogla da ispadne samo ako izgubi i istovremeno Rumunija izbegne poraz.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ukrajina je mogla da ispadne samo u dva slučaja: ako izgubi a Slovačka izbegne poraz, ili ako se oba meča završe nerešeno.

Desilo se da su Rumuni i Slovaci odigrali baš kako je rumunska zvezda i najavila u priči o nameštenom meču, i to u prilično zanimljivom duelu, dok je u istinskoj fudbalskoj uspavanci Belgijanci priželjkivali da vreme, prosto, prođe, a da će Ukrajinci i sami dići ruke protiv favorita.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ukrajina je, većim delom utakmice, zaista bila bespomoćna kao retko ko na ovom prvenstvu, ali je i pored toga na snazi bila činjenica: jedan gol mogao bi da joj promeni sudbinu, a čak i da izbaci Belgiju sa turnira. Momci sa istoka Evrope su najbliži podvigu bili u završnici kada je Malinovski umalo iz kornera postigao gol, a koliko su Belgijanci igrali nezainteresovano – svedoče i njihova očajna rešenja u napadu i besomučna vraćanja lopte unazad, što je čak i njihove navijače nateralo da im zvižde.

Ipak, više se „istakla“ ukrajinska publika, najpre zbog zdušnog navijanja za – Oružane snage Ukrajine („ZSU“), a onda i zbog krajnje nesportskog ponašanja – ometanja laserom  najboljeg igrača rivala, Kevina de Brujnea.

Što se tiče samog fudbala u belgijsko-ukrajinskom duelu, on je bio ispod svih očekivanja, pa čak i vrlo niskih, kakvi ovih dana vladaju kod srpskih ljubitelja fudbala zbog onog što su „orlovi“ pokazali na EURO 2024. 

Belgijanci su 75-80 minuta maltene mirno držali loptu u svom posedu, a šanse koje su imali nisu ni izbliza završavali kako se to očekuje od jedne od najjačih evropskih selekcija. Izmene Ukrajinaca, i bacanje svih karata u napad, promenile su sliku na terenu, no – ne i rezultat, pa je iz ove, grupe E, ispala Ukrajina. 

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite šampionat svakodnevno na posebnoj stranici portala „Novosti“ posvećnoj EURO 2024. Jer već sada tu vas očekuje obilje zanimljivog, ali i važnog materijala.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija – Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Originalni tekst