PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Mohamedom Abušahabom.

УКАЗАО САМ НА ЛИЦЕМЕРЈЕ ПРЕДЛАГАЧА РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Вучић са сталним преставником Уједињених Арапских Емирата при УН (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

– Otvoren razgovor sa stalnim predstavnikom #UAE Mohamedom Abušahabom pri #UN o teškim izazovima koji stoje pred Srbijom.

Istakao sam da Srbija ne negira strašan zločin koji se dogodio u Srebrenici, kao i da naša zemlja to ističe svakom prilikom, uverena da samo na taj način može da dođe do istinskog pomirenja i vraćanja uzajamnog poverenja među narodima čije su ratne rane još uvek sveže.

S druge strane, ukazao sam na licemerje predlagača Rezolucije koji na ovaj način žele da povećaju politički pritisak na Srbiju i srpski narod u celini, skrećući time pažnju sa flagrantnog kršenja svih principa međunarodnog prava i pravde, kao i prava Srba, pogotovo na Kosovu i Metohiji.

Zamolio sam uvaženog sagovornika da prenese predsedniku @mohamedbinzayed zabrinutost Srbije za ovakav razvoj događaja, kao i molbu da UAE uloži svoj nesumnjivi ugled u međunarodnoj areni – poručio je Vučić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst