Danas je Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu predala predizborna koalicija Ujedinjena Srbija. Ovu opozicionu listu, pod nazivom “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije”, svojim potpisima je podržalo oko 20.000 gradjana.

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP), koja je ujedno i prva na izbornoj listi za parlament, iskoristila je priliku da se zahvali građanima na podršci, ističući da su to učinili svojevoljno, bez naknada i obećanja o zapošljavanju.

Predaji liste, su pored Marinike Tepić, prisustvovali i lider SSP Dragan Djilas, predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac, lider Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

– Preponosni smo na gradjane koji su podržali našu listu. Idemo u kampanju posvećeni ispunjavanju četiri cilja a to su pravedna Srbija, ekonomski patriotizam, čovek na prvom mestu i život iznad profita – izjavila je Tepić nakon predaje potpisa za izbornu listu.

Opstrukcije prilikom predaje potpisa

Tepić je istakla da se prilikom prikupljanja potpisa podrške građana ova koalicija susrela sa opstrukcijama u pogledu obezbeđivanja ovlašćenih overitelja.

Dodala je da su im notari obezbeđeni tek drugog dana nakon raspisivanja izbora, na period od tri-četiri sata, čak ne ni u svakom mestu.

Najavila je da se predstavnici ove koalicije neće pojavljivati na televizijama Hepi i Pink, koje je nazvala “fabrikama mržnje i propagande”.

– Rekli smo da ćemo u kampanju učestvovati u medijima, ali Pink i Hepi nisu mediji već mesta gde ljude sa naše liste više puta dnevno stavljaju na poternice – izjavila je Tepić, prenosi Beta.

Najavila je da će u okviru predizborne kampanje Ujedinjena Srbija sutra posetiti Kraljevo. Ova koalicija takođe predviđa da 22. februara održi svečanu konvenciju u Nišu.

Za korenite promene, gde će sistem biti iznad pojedinaca

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je ocenio da je predajom ove predizborne liste pokazala “mogućnost ujedinjenja”.

– To govori o želji gradjana da od 3. aprila više ništa ne bude isto. Srbija zaslužuje bolju, gradjani zaslužuju pravdu, jednakost a mi imamo snage da to uradimo – istakao je Aleksić.

Aleksić je ocenio da se na predizbornoj listi Ujedinjene Srbije nalaze “ostvareni ljudi” u različitim oblastima, koji mogu izneti “program za normalniju Srbiju u kojoj će sistem biti iznad svakog pojedinca”.

Ova predizborna koalicija će u kampanji nastupiti sa sloganom “Promena iz korena”.

Izvor: Beta

SNS skinuo imidž HDZ iz kampanje 2007. – plave jaknice zaštitni znak

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)