Navikli smo već da rijaliti programi u Srbiji obiluju promiskuitetnim i nasilnim scenama, a veliki deo srpske populacije svakodnevno uživa u toj vrsti zabave, kao da gledaju gladijatore u areni, udobno zavaljeni u svoje sofe, uz kokice i pivo.

Najpopularniji od njih je svakako „Zadruga“, u kojoj je učesnik ovog rijalitija Marko Osmakčić nedavno brutalno nasrnuo na svoju devojku Viktoriju Mitrović.

Verbalna prepirka je vrlo brzo prerasla u šokantne scene nasilja i mizoginije, ali i rasizma, od kojih bi se svaki normalan čovek zgrozio i postideo.

Tim povodom se oglasila naša popularna glumica i ekološka aktivistkinja Bojana Novaković, postom na društvenoj mreži Instagram, koja je aplelovala da se ovakvi programi zabrane, ali i da se Željko Mitrović uhapsi.

„Treba hapsiti i ovog majmuna i Željka Mitrovica. Nasilje bilo koga u okviru programa čiji je jedini cilj dobitak profita je kriminalno. Nadam se da je devojka okej. A to da se kroz ovo normalizuje nasilje i rasizam da ne pominjem“, napisala je Bojana i dodala:

„A sada nadležni organi moraju da rade svoj posao – Narodna inicijativa o rijalitiju stoji u skupštini Srbije već nekoliko godina. Kreni promeni je skupio potpise da se ograniči emitovanje rijaliti programa“, poručila je.

Kako bi čitavu situaciju bolje objasnila, ostatak poruke je napisala na engleskom jeziku, gde je ponovila želju za hapšenjem Osmakčića i Mitrovića, dodajući da niko ne sme da profitira na nasilju nad ženama.

Izvor: Nova

Željko Mitrović brutalno izvređao građane: Glupi ste kao k***c, da niste retardirani ne bih profitirao

Original Article