Betadanas 17:02

Uhapšeno pet osoba zbog nedozvoljenog prometa alkohola, duvana i vegete 1Foto: Shutterstock/AkizPhotography

Pet osoba iz Subotice, Novog Bečeja i Kule uhapšeno je u policijskoj akciji usmerenoj ka suzbijanju trgovine ilegalnim i akciznim proizvodima, a sumnjiče se za krađu struje i nedozvoljen promet alkohola, duvana i vegete, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Uhapšeni su A.R, V.T. i D.S, svi iz Subotice, kao i Z.P. iz Novog Bečeja i V.K. iz Kule, zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe, dodaje se u saopštenju.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili na sedam lokacija, policija je pronašla i oduzela oko 350 litara raznog alkoholnog pića, dve tone vegete, mašinu za mešanje vegete, 148 kilograma rezanog duvana, kao i ambalažu, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko četiri miliona dinara.

Od osumnjičenih je privremeno oduzeto šest vozila koja su, kako se sumnja, koristili za transport robe koja je bila namenjena daljoj prodaji.

Sumnja se i da je Z.P. u stanu nelegalno koristio električnu energiju, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za krivično delo krađa.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. oktobar 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.

– Maja Cetković – E-play

Originalni tekst