ZBOG umešanosti u izazivanje požara u Nici, u kojem je poginulo sedam osoba, policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih, a za još trojicom se vodi „aktivna potraga“, saopšteno je danas iz kancelarije tužioca.

УХАПШЕНЕ ДВЕ ОСОБЕ, У ТОКУ ПОТРАГА ЗА ЈОШ ТРИ: Осумњичени да су изазвали пожар у коме је страдало 7 људи

Foto Tanjug/AP

Kako se navodi, uhapšeni su vozač automobila koji je dovezao počinioce na lice mesta, star 25 godina i jedan od palikuća, star 21 godinu, a među trojicom osumnjičenih je i maloletnik star 17 godina.

Tužilac Demijen Martineli je istakao da je motiv podmetanja požara sukob oko trgovine drogom, za „kontrolu prodajnog mesta koje se nalazi u blizini“, prenosi France 24.

Takođe je naveo da sedam žrtava, koje su sve bile u istom stanu na sedmom spratu, „ni na koji način direktno ili indirektno nisu uključene“ u ovu trgovinu.

Istražitelji, na osnovu brojnih snimaka sa nadzornih kamera, u četvrtak su uhapsili prvog osumnjičenog, koji se sam, preko advokata, obratio policiji, tvrdeći da je bio „prisiljen“ da upravlja vozilom koje je palikuće dovelo na lice mesta u mestu Mulen, zapadno od Nice.

U nedelju je uhapšen drugi osumnjičeni star 21 godinu koji je imao povrede na nogama koje bi mogle da budu opekotine, rekao je Martineli.

On je naveo da je zatražio otvaranje sudske istrage za „namerno uništavanje vatrom u organizovanoj kriminalnoj grupi koje je dovelo do smrti“ i „zločinačko udruživanje“ radi distribucije narkotika.

Za ova dela predviđene su kazne do doživotnog zatvora.

U požaru koji je izbio u četvrtak u zgradi u Nici smrtno je stradalo sedam osoba, uključujući troje dece, saopštio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen i opisao to kao „stravičnu tragediju“.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: TURSKA VOJNA VEŽBA: U znak sećanja na 50 godišnjicu turske vojne operacije

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst