Udruženje radnika na internetu nakon sastanka sa Poreskom upravom: Izneli smo argumente zašto rešenja o poreskim zaduženjima nisu validna

Predsednik Udruženja radnika na internetu u Srbiji Miran Pogačar rekao je večeras da su na sastanku sa predstavnicima Poreske uprave saopštili argumente zašto rešenja o poreskim zaduženjima te službe nisu validna.

Protestna šetnja radnika na internetu  Foto: BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/EV)
Protestna šetnja radnika na internetu Foto: BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/EV)

On je za Agenciju Beta rekao da je Poreska uprava pogrešno uradila obračunska zaduženja radnika na internetu.

"Poreski službenici su napravili nekoliko grešaka, a prva je da je kamata obračunata po prodajnom kursu evra", rekao je Pogačar.

Pogačar je rekao da su sporne i stope po kojima su obračunati normirani troškovi.

"U razgovoru smo naišli na razumevanje, a na sledećem sastanku će početi pregovori", rekao je Pogačar.

Pre nešto više od nedelju dana, a nakon poslednjeg protesta radnika na internetu, održan je sastanak sa predstavnicima vlasti gde nije postignut konačan dogovor o rešenju njihovih problema. Međutim, dogovoreno je da će pregovori biti nastavljeni.

Podsetimo, radnici na internetu protestuju zahtevajući da se obustavi slanje rešenja za porez koji im stižu od oktobra, a kojima se traži plaćanje poreza na zarade retroaktivno poslednjih pet godina i zahtevaju pravedno zakonsko regulisanje njihovih statusa.

Takođe, zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Poreske uprave Ministarstva finansija Srbije, posle saznanja da su građani koji ostvaruju honorarne prihode iz inostranstva dobili poziv da retroaktivno prijave i plate porez za nekoliko prethodnih godina.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article