Udruženja sudija i tužilaca: Nadležni organi da što pre utvrde činjenice povodom prisustva Zorića i Ljubičićeve tokom privođenja u Pančevu

Udruženje sudija i tužilaca Srbije, povodom akcije hapšenja lica koja se sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe i vršenje najtežih krivičnih dela, pozvalo je danas nadležne organe da svestrano i bez odlaganja provere sve navode i što pre utvrde činjenice povodom privođenja potencijalno osumnjičenog kojem su prisustvovali Tomo Zorić i Milica Ljubičić, kako se ne bi dalje tabloidno spekulisalo o njihovoj eventualnoj umešanosti.

Udruženje sudija i tužilaca Srbije / Foto: Fejsbuk UTS
Udruženje sudija i tužilaca Srbije / Foto: Fejsbuk UTS

"Takve spekulacije, bez utemeljenosti u činjenicama, urušavaju ne samo ugled i čast imenovanih, već i ugled tužilaštva kao organizacije", navodi se u saopštenju UST.

Dodaju da je zbog toga nužna svestrana i hitna provera navoda kako bi se i javnotužilačka organizacija ali i opšta javnost pravovremeno i tačno obavestili o događajima.

Napominju da je UST od samog početka akcije hapšenja lica koja se sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe i vršenje najtežih krivičnih dela podržalo i pohvalilo rad Tužilaštva za organizovani kriminal i drugih državnih organa koji u njoj učestvuju i pozvalo da se sve radnje sprovedu dosledno i temeljno te da se provere sva lica i navodi koji bi ukazivali na bilo kakvu umešanost u kriminalne radnje.

Stav Udruženja ostaje neizmenjen – nema zaštićenih, jer se samo na taj način ova borba može sprovesti do kraja, poručuje UST.

Podsetimo u Pančevu je prošle nedelje priveden bivši direktor FK Dinamo Miloš Đukanović u okviru istrage koja je juče pokrenuta protiv grupe na čijem čelu je Veljko Belivuk. U medijima se međutim brzo pojevila vest da je Đukanović bio “u društvu sa dvoje tužilaca” – Tomom Zorićem i Milicom Ljubičić.

Zorić, koji je član Državnog veća tužilaca, za Insajder je rekao da je šokiran izveštajima u medijima koji ga dovode u vezu sa čovekom koji je priveden u istrazi protiv grupe Veljka Belivuka i naveo da taj čovek mesecima plaća račune za iznajmljivanje stana njegove majke u kome živi jedan fudbaler.

I Milica Ljubičić, koja je zamenica tužioca Drugog osnovnog tužilaštva, za Insajder je navela da je u Pančevo pošla sa prijateljem kako bi skupio račune za stan koji izdaje.

Ovim povodom oglasila se i republički javni tužilac Zagorka Dolovac koja je poručila da će nadležni državni organi nepristrasno i potpuno profesionalno do kraja ispitati sve činjenice i okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article