Ukrajinski grad Harkov sinoć je granatiran više puta. U napadu na hipermarket „Epicentar“ poginulo je najmanje 12 osoba dok je više od 40 povređeno, saopštio je šef Harkovske vojne oblasti Oleg Sinegubov.

Nakon udara ruskih snaga na prodavnicu, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je pozvao svetske lidere da obezbede veću zaštitu od vazdušnih napada, prenosi RTS.

Sa druge strane, ruski grad Belgorod pretrpeo je raketni napad u kojem su tri osobe poginule, dok je 10 povređeno, saopštio je gubernator Vječeslav Glatkov.

Mađarska je blokirala odobrenje EU da se koriste sredstva dobijena od zamrznute ruske imovine za kupovinu oružja za Ukrajinu, reklo je pet ambasadora zemalja članica EU za Fajnenšal tajms. Reč je o 190 miliona dolara.

Vojska Ukrajine u Donjecku navodi da je oborila još jedan, osmi po redu u proteklih 20 dana, ruski avion Su-25, što je potvrdio i Zelenski.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je saveznike da povuku zabranu Ukrajini da koristi oružje Alijanse u napadima na vojne ciljeve na teritoriji Ruske Federacije.

Post Views: 40

Originalni tekst